Jenni Torvinen, doula ja vyöhyketerapia


Jenni Torvinen, doula ja vyöhyketerapia

"Kiitos Jenni, oli ihana ja kiireetön hoito! Kroppa ja mieli ollut 5vk ihan ylikierroksilla ja musta tuntui että jo eka hoitokerta rauhoitti molempia ❤️"

Olen Jenni Torvinen, 45-vuotias äitiys- ja vauvavyöhyketerapeuttiopiskelija ja sertifoitu doula. Reilu nelikymppisenä löysin omaa voimaani ja lähdin toteuttamaan pitkäaikaistan unelmaani opiskelemalla ensin doulaksi ja nyt vyöhyketerapeutiksi. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK), olen tehnyt lähes 20 vuotta töitä sosiaalialalla perheiden parissa ja kulkenut mukana erittäin vaikeissakin elämäntilanteissa. Sosiaalialan lisäkoulutukseni ovat mm. liittyneet dialogisiin menetelmiin, traumatietoisuuteen ja mielenterveyden vaikutukseen meidän hyvinvoinnille.

Minua kiehtoo valtavasti elämän syntyminen, raskausaika, syntymä sekä vauvan ja tuoreen perheen ensihetket. Ne voivat hämmentää ja haastaa monella tavalla, eikä tunteiden ja hämmennyksen kanssa kannata jäädä yksin. Minä haluan olla rinnalla kulkemassa, tasoittamassa tietä, auttamassa ja mahdollistamassa perheitä löytämään oma tapa toimia. Tätä voin toteuttaa sekä doulana että vyöhyketerapeuttina.

Työni kulmakiviä ovat ihmiselle lajityypillinen käytös, luottamus ja avoin kohtaaminen. Myös tasavertaisuus ja kestävä kehitys ovat itselleni tärkeitä arvoja. Pyrin tekemään työni ilman olettamuksia, arvostaen ja lempeydellä.

Raskausajan ja vauvojen vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on lempeä hoitomuoto, joka tasapainottaa kehoa ja antaa sille mahdollisuuden hoitaa itse itseään. Se sopii niin vauvoille kuin aikuisillekin. Jotain esteitä hoidolle on ja sen vuoksi ensimmäisellä käynnillä kysynkin terveystietoja. Jos jokin asia omassa tai vauvan terveydessä mietityttää kun pohdit vyöhyketerapiaan hakeutumista, voit aina kysyä asiaa terveydenhuollon henkilökunnalta.

Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa raskausajan epätoivottuja oireita; kehon kipu- ja jännitystiloja, turvotusta, pahoinvointia, stressiä ja unettomuutta. Synnytyksen jälkeen vyöhyketerapia auttaa palautumaan ja rauhoittaa mahdollisesti ylikierroksilla käyvää hermostoa.

Synnytyksen luonnollista, spontaania käynnistymistä voidaan myös tukea vyöhyketerapia avulla kun raskaus on täysiaikainen tai aikaisemminkin jos suunnitteilla on lääkkeellinen käynnistys. Moni hakeutuu vyöhyketerapiaan vasta kun toivoo synnytyksen käynnistyvän. Suosittelen kuitenkin, että mahdollisuuksien mukaan hoidat itseäsi vyöhyketerapialla jo raskausaikana. Tällöin myös synnytyksen käynnistyshoito tehoaa paremmin. Myös alkuraskauden aikana olet tervetullut hoitooni!

Vauvavyöhyketerapialla saadaan helpostusta esim. vauvan levottomuuteen, itkuisuuteen, unihaasteisiin, vatsavaivoihin, refluksioireiluun tai runsaseen pulautteluun, kehon jumeihin ja mahdollisesti myös imetyshaasteisiin. Syntymä on jokaiselle vauvalle iso tapahtuma ja myös oireeton vauva hyötyy vyöhyketerapiasta. Yleensä jo yhdellä hoitokerralla saadaan helpotusta oireisiin, mutta pysyvämmän lopputuloksen saamiseksi tarvitaan usein 3-5 kerran hoitojakso.

Vastaanotolla annan myös muita vinkkejä, joilla oireilua voidaan helpottaa ja näytän, miten itse voitte vauvaa vyöhyketerapian avulla kotona hoitaa. Lisäksi lähetän vielä kirjalliset ohjeet. Kotona tehtävä hoito tehostaa annettua hoitoa.

Esteet vyöhyketerapiahoidolle:

• tulehdustilat

• antibioottikuuri

• vasta saadut rokotukset: rotavirusrokotteen jälkeen taukoa tulee olla 2 viikkoa, muiden

rokotteiden kohdalla noin neljä päivää

• vakavat sairaudet kuten epilepsia, syöpä, vaikeat sydäntaudit

Tällä hetkellä teen vyöhyketerapiahoidot edulliseen opiskelijahintaan. Lisätietoja löydät minun sosiaalisen median profiileista @doulanajenni ja nettisivuilta www.doulanajenni.fi. Aina saa myös laittaa viestiä tai soittaa, jos jokin asia mietityttää. Olen täällä teitä varten!

Doula Jenni Torvinen hieroo asiakkaan jalkoja

Palvelut:

Vauvavyöhyketerapia

• ensimmäinen käynti 75 min 52,50€ (normaalisti 70€)

• jatkokäynti 45 min 33,75€ (normaalisti 45€)

• kolmen kerran hoitojakso 112,50€ (normaalisti 150€)

• käynnit hoitojakson jälkeen 45 min 30€ (normaalisti 40€)

Sisältää alkuhaastattelun, yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon ja kotihoito-ohjeet.

Raskausajan vyöhyketerapia

• 45 min 33,75€ (normaalisti 45€)

• 90 min 63,75€ (normaalisti 85€)

Sisältää alkuhaastattelun, yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon ja doulan vinkit raskausaikaan ja synnytykseen.

Synnytyksen käynnistyshoito

• 45 min 41,20€ (normaalisti 55€)

• 90 min 71,25€ (normaalisti 95€)

Sisältää alkuhaastattelun, yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon, korvakuulien laittamisen, joilla voit itse tehostaa hoidon vaikuttavuutta sekä doulan vinkit synnytyksen spontaanin käynnistymisen tukemiseksi.

Postpartumhoito

• 45 min 33,75€ (normaalisti 45€)

• 90 min 63,75€ (normaalisti 85€)

Sisältää alkuhaastattelun, yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon ja doulan vinkit lapsivuodeaikaan. 

Vyöhyketerapiahoito

• 45 min 33,75 (normaalisti 45€)

• 90 min 63,75€ (normaalisti 85€)

Sisältää alkuhaastattelun ja yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon.

Doulatapaaminen

• 1 tunti 70€

• 2 tuntia 110€

• 3 tuntia 150€

Tapaamisen sisältö rakentuu teidän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tapaamisella voidaan esim. käsitellä aikaisempaa synnytystä, valmistautua tulevaan synnytykseen, kirjoittaa synnytystoivelistaa, harjoitella erilaisia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, valmistautua lapsivuodeaikaan jne. Toiveet kannattaa kertoa etukäteen, mutta toki tapaamisen aikanakin nouseville asioille on tilaa. Jos olet doulaa vailla synnytykseen, ole yhteydessä niin otetaan selvää, voisinko olla osa synnytystiimiäsi. Yhteyden saat esimerkiksi nettisivujeni kautta.

Yhteystiedot:

Instagram: @doulanajenni

Facebook: Doulana Jenni

Nettisivut: https://www.doulanajenni.fi

Sähköpostiosoite: doulanajenni@gmail.com

Puh. 041 506 1215

Ajan synnytyksen käynnistyshoitoon voit varata myös puhelimitse ja kysyä vapaita aikoja lähipäiville!

"Kiitos hei itsehoitovinkeitä. Eilen puolisokin jo halusi et hoidan hänenkin nilkkoja sun näyttämillä keinoilla. :D"

Se tunne kun saa pujahtaa piiloon helmikuun kylmyyttä lämpimän peiton alle ja Jenni hoitaa kehon tasapainoa! Mietin aina hoidon lopuksi miksi en anna itselleni mahdollisuutta tähän useammin.

Jennillä on sellaiset parantajan kädet jotka lempeästi hoitavat ja rauhoittavat.